Varkenswangetjes in trappist
Aantal: ongeveer 16 stuks
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 30 min
Totale bereiding: 3 uur​​
​
Ingrediënten
-
16 varkenswangen
-
4-5 fijngesneden uien
-
4-6 fijngesneden tenen knoflook
-
100 gr gerookt spek (optioneel)
-
1 flesje trappistenbier
-
2 el mosterd
-
1 tl tijm
-
2 laurierblaadjes
-
100 ml fond (rund of kalf) kun je vervangen voor bouillonblokjes
-
1 el witte wijnazijn
-
2 el bloem
-
naar smaak peper en zout
-
bakje room (optioneel)
​
Andere benodigdheden
Braadpan
In het originele recept werd room toegevoegd. Wij hebben dit weggelaten.
De saus was zo als erg lekker.
Mis en place
Snijd de uien en knoflook fijn.
Niet moeilijk over doen maar bekijk de varkenswangen en probeer zoveel mogelijk de vliezen, harde stukken en loshangend vet weg.
Bereiding
Peper en zout de wangetjes.
Bak de varkenswangen in wat olie en boter aan.
Haal ze uit de pan,
en
bak in dezelfde pan de ui bruin voeg op het laatst de bloem toe en bak nog 2 minuten.
Voeg bier, mosterd, kruiden, azijn en fond toe.
Roer goed door.
Gaar het vlees in 2 - 2,5 uur.
Proef!
Nog wat azijn? Peper of zout?
In het originele recept werd room toegevoegd. Wij hebben dit weggelaten.
De saus was zo als erg lekker.
​
​
KPK/10Sep18
​