top of page

Varkenswangetjes in trappist

Aantal:           ongeveer 16 stuks 

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 3 uur​​

​

Ingrediënten

  • 16           varkenswangen 

  • 4-5          fijngesneden uien

  • 4-6          fijngesneden tenen knoflook

  • 100 gr       gerookt spek (optioneel)

  • 1 flesje     trappistenbier

  • 2 el         mosterd

  • 1 tl         tijm

  • 2            laurierblaadjes

  • 100 ml       fond (rund of kalf) kun je vervangen voor bouillonblokjes

  • 1 el         witte wijnazijn

  • 2 el         bloem

  • naar smaak   peper en zout

  • bakje        room (optioneel)

​

Andere benodigdheden

Braadpan

In het originele recept werd room toegevoegd. Wij hebben dit weggelaten.

De saus was zo als erg lekker.

Mis en place

Snijd de uien en knoflook fijn.

Niet moeilijk over doen maar bekijk de varkenswangen en probeer zoveel mogelijk de vliezen, harde stukken en loshangend vet weg. 

Bereiding

Peper en zout de wangetjes.

Bak de varkenswangen in wat olie en boter aan.

Haal ze uit de pan,

 

en

bak in dezelfde pan de ui bruin voeg op het laatst de bloem toe en bak nog 2 minuten.

Voeg bier, mosterd, kruiden, azijn  en fond toe.

Roer goed door.

 

Gaar het vlees in 2 - 2,5 uur.

 

Proef!

 

Nog wat azijn? Peper of zout?

 

In het originele recept werd room toegevoegd. Wij hebben dit weggelaten.

De saus was zo als erg lekker.

​

​

KPK/10Sep18

​

bottom of page