Kip-champignonragout
Aantal: 6 personen
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 30 min
Totale bereiding: 30 min
​
Ingrediënten
-
350 gr kipfilet
-
500 ml kippenbouillon (2 bouillontabletjes)
-
250 gr champignons
-
50 gr gedroogde paddenstoelen (groothandel)
-
60 gr roomboter
-
60 gr bloem
-
1 el mosterd
-
1 tl kerrie
-
2 flinke scheuten worchestersaus
-
3 el verse fijngesneden peterselie
of 2 tl gedroogde peterselie -
3 stengels lente-ui
-
100 gr creme fraîche
-
naar smaak peper en zout
​
Andere benodigdheden
2 middelgrote pannen
-
Mis en place
Week de gedroogde paddestoelen 15 minuten in 100 ml heet water.
Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
Snijd de champignons in dunne plakjes.
​
​
Bereiding
​
Breng de bouillon aan de kook, zet laag en voeg er de kipfilet aan toe, die je bestrooit hebt met wat peper en zout en pocheer deze 10 minuten totdat hij gaar is.
Haal de kipfilet uit de bouillon, leg op een bord en trek met een vork los.
Smelt de roomboter in de pan, roer de bloem er doorheen en laat onder af en toe roeren, zachtjes 2 minuten garen.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer steeds goed glad.
Voeg ook het sap van de gedroogde paddenstoelen toe.
Roer er dan de mosterd, worchestersauce, kerrie, champignons en kip doorheen.
Dan de creme fraîche, de lente-ui en peterselie en even proeven…
Eventueel wat peper en zout naar smaak toevoegen.
​
Hmmmmmmmmm
KPJ/20mrt2018
​