Boeuf bourguignon
About the recipe
We had some friends over and made a lot more than usual. If you want to make for 4 people, just divide everything by 2.
Take a roasting pan that can also go in the oven. I let the Boeuf simmer for 3.5 hours at 145 degrees.
Servings:
8 persons
Region:
Europe
Kitchen:
French
Working hours:
30 min
Total preparation:
4 hours
Course/dish:
Main course
M, f, v or v
Meat
Material:
-
Season:
-
Complexity:
Average
Ingredients and supplies
1200 gr beef steaks
4 onions
6 cloves of garlic
2 carrots
100 g bacon
2 bay leaves
4 tbsp flour
1 bottle of red wine
2 glasses of Armagnac (or cognac)
4 tbsp parsley
4 tbsp beef stock or 1 beef stock cube
2 tbsp thyme
some pepper, salt, some butter or oil
Prep-work
Cut the meat into pieces.
Peel and chop the onions.
Peel the carrot and cut it into small pieces.
Preparation
Verhit de braadboter in de braadpan en bak de in stukjes gesneden spek zachtjes uit.
Neem het spek uit de pan.
Peper het vlees goed en bestrooi ook met een beetje zout.
Bak het vlees in porties op hoog vuur bruin, zodra het voldoende bruin is uit de pan halen en de volgende portie bakken.
Vaak blijft er aan de bodem van de braadpan aanzetsels plakken, dit is prima, dit geeft veel smaak aan je saus/jus.
Verwarm de oven voor op 145 gr.
Voeg uien, knoflook, laurierblad en tijm toe en roer de aanzetsels los. Voeg de wortel toe.
Zodra de uien licht bruin zijn voeg je twee eetlepels bloem toe, dit bak je een paar minuten mee.
Je substantie is nu wat klonterig maar dit komt goed.
Breng in een ander pannetje de wijn aan de kook en schenk de wijn in de braadpan.
Roer goed om en breng op smaak met runderfond en peper.
Voeg het rundvlees en het spek toe.
Breng het gerecht op smaak met de Armagnac.
Zet je braadpan een uur of 3 - 4 in de oven.
Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met de fijngehakte peterselie.
Lekker met Stoemp.
KPB
21 maart 2018