Banoffee pie
Aantal: 8 - 12 stukken
Complexiteit: middelmatig
Werktijd: 30 min
Totale bereiding: 90 min
Ingrediënten​
-
300 gr volkoren of meergranen biscuit
-
120 gr roomboter
-
6 grote bananen
-
1 portie karamelsaus (zie hieronder)
-
400 ml slagroom
-
1,5 tl instant koffiepoeder
-
1 el suiker
Karamelsaus
-
1 blik gecondenseerde melk
-
70 gr bruine basterdsuiker
-
50 gr roomboter
Bereiding
Maak de Karamelsaus
De gecondenseerde melk, suiker en boter al roerend in een steelpannetje verwarmen.
Niet laten koken!!!.
Na 10 minuten roeren is de massa wat dikker geworden en gereed.
Maak de bodem / randen (springvorm 27 cm)
Biscuit in keukenmachine verkruimelen.
Smelt de boter in een pan haal van het vuur en roer de kruimels er gelijkmatig door.
Druk dit mengsels op de boden en randen van een taartvorm en laat afkoelen.
Bedek de bodem met de karamelsaus.
Snij de bananen in stukjes van een centimeter of twee.
Zet de stukjes banaan op de platte kant naast elkaar.
Zet de taart weer koud.
Klop de slagroom met de suiker en de instant koffiepoeder tot deze zachte pieken vormt.
Schep de slagroom over de banaan.
​
Laat minimaal 1 uur opstijven.
​
KPK/21feb18
​