top of page

Asperges in parmahammantel

Aantal:           4 personen 

Complexiteit:     ? makkelijk / middelmatig / lastig 

Werktijd:         ? x min/uur

Totale bereiding: ? x min/uur​​

​

Ingrediënten

  • 12           groene (Aziatische) asperges

  • 4            oranje kerstomaatje

  • 4            rood kerstomaatje

  • takjes       rozemarijn

  • 1            citroen

  • 4 plakjes    parmaham

  • wat          peper

​

Andere benodigdheden

Oven en ovenschaal

Dit recept heb ik gekregen via de kookclub waar ik lid van ben.

​

Mis en place

Strip de rozemarijnblaadjes van de takjes.

Snij de citroen in tweeën.

​

​

Bereiding

​

Verwarm de oven op 220°C 

​

Kook de asperges heel kort voor.       

            (wat is kort....hoeveel minuten????)

​

Maak in een ovenschaal een bedje van rozemarijn.

​

Neem 3 groene asperges en rol deze op in parmaham.

​

Plet over het asperge setje 1 oranje en 1 rode kerstomaat fijn.

            (wat???? Plet tomaatje op asperge??? of verdeel een geplete tomaat op de asperge????)

​

Besprenkel de kopjes van de asperges met enkele druppels olijfolie.

Peper toevoegen.

​

Leg de vier bosjes in een ovenschaal.

Leg daar een halve citroen bij.

​

Bak ze in 10 minuten in een oven op 220°C.

​

Als ze uit de oven komen de citroen uitknijpen over de asperges.

             (hoe serveren? lijkt wel erg kaal zo?????)  

​

​

KPK/23Mei18

​

bottom of page