Asperges in parmahammantel
Aantal: 4 personen
Complexiteit: ? makkelijk / middelmatig / lastig
Werktijd: ? x min/uur
Totale bereiding: ? x min/uur​​
​
Ingrediënten
-
12 groene (Aziatische) asperges
-
4 oranje kerstomaatje
-
4 rood kerstomaatje
-
takjes rozemarijn
-
1 citroen
-
4 plakjes parmaham
-
wat peper
​
Andere benodigdheden
Oven en ovenschaal
Dit recept heb ik gekregen via de kookclub waar ik lid van ben.
​
Mis en place
Strip de rozemarijnblaadjes van de takjes.
Snij de citroen in tweeën.
​
​
Bereiding
​
Verwarm de oven op 220°C
​
Kook de asperges heel kort voor.
(wat is kort....hoeveel minuten????)
​
Maak in een ovenschaal een bedje van rozemarijn.
​
Neem 3 groene asperges en rol deze op in parmaham.
​
Plet over het asperge setje 1 oranje en 1 rode kerstomaat fijn.
(wat???? Plet tomaatje op asperge??? of verdeel een geplete tomaat op de asperge????)
​
Besprenkel de kopjes van de asperges met enkele druppels olijfolie.
Peper toevoegen.
​
Leg de vier bosjes in een ovenschaal.
Leg daar een halve citroen bij.
​
Bak ze in 10 minuten in een oven op 220°C.
​
Als ze uit de oven komen de citroen uitknijpen over de asperges.
(hoe serveren? lijkt wel erg kaal zo?????)
​
​
KPK/23Mei18
​