Aardappelpuree
Aantal: 4 personen
Complexiteit: eenvoudig
Werktijd: 15 min
Totale bereiding: 30 min
Ingrediënten​
-
650 gr aardappels
-
150 gr jong of jong belegen kaas
-
150 ml warme melk
-
sneufje nootmuskaat
Bereiding
Hoe simpel het ook is toch maar een recept voor aardappelpuree.
​
Schil de aardappelen! hoeveelheid komt niet zo nauw.
Kook ze 16 minuten (of zolang nodig is om ze gaar te krijgen! verschilt per aardappel).
​
Rasp de kaas.
Zet vlak voordat de aardappels gaar zijn de magnetron aan en verwarm de melk
(als je geen magnetron hebt, verwarm je de melk op een andere manier!).
Giet de aardappels af, pak de stamper en stamp er flink op los! Gooi als je agressie erin en plet die aardappels! Er moet geen enkel herkenbaar stukje aardappel over blijven!
Pak een houten lepel en roer de warme aardappelkruim door en doe dan de geraspte kaas erbij en de helft van de warme melk. Roer/meng de ingrediënten flink door elkaar en vergeet de randjes/koekjes niet! Doe de rest van de melk erbij als het nog geen soepele massa is, anders drink de melk op.
Doe er nog een snufje nootmuskaat bij roer het erdoor heen en klaar.
Als variatie doen we er bij bijzondere gerechten wel eens wat truffelolie door.
​
KPK/04feb18
​