Lasagne met geitenkaas
Over het recept
Deze lasagne met geitenkaas is een familiefavoriet en perfect om restjes uit de koelkast op te maken! Maak het vegetarisch door het gehakt weg te laten en geniet van een heerlijke, smaakvolle maaltijd.
Porties:
6 tot 8 personen
Regio:
Europa
Keuken:
Italiaans
Werktijd:
45 min
Totale bereiding:
1,5 uur
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 4 paprika's
- 2 wortelen
- 1 of 2 uien
- 4 stengels bleekselderij
- 5 teentjes knoflook
- 250 gr champignons
- 500 gr gehakt (optioneel)
- pakje lasagnebleaden
- blik gepelde tomaat
- blikje tomatenpuree
- 200 gr Feta kaas
- 300 gr Geitenkaas
- 500 gr kwark
- 2 ansjovisjes(optioneel)
- 2 el rozemarijn
- 1 el tijm
- 2 el oregano
- 1 of 2 laurierblaadjes
- 300 ml bullion (rund, groent, kip paddenstoelen....maakt niet uit)
- naar smaak peper en zout
- wat plantaardige olie
- wat paneermeel (optioneel)
Andere benodigdheden
Grote glazen ovenschaal
Mis en Place
Snipper de uien en de knoflook
Snij de paprika's. wortels en de bleekselderij in kleine blokje( niet te klein)
Snij de champignons in plakjes en een paar in vieren.
Rasp de geitenkaas en feta kaas
Ansjovis kleinsnijden
en....als je verse tijm en rozemarijn gebruikt, blaadjes van de takjes halen en fijn snijden.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
De tomatensaus:
Bak de champignons in aparte koekenpan met wat plantaardige olie
Bak in een andere pan (wij doen in een braadpan, dan kan je lekker roeren zonder uit de pan vliegt) de uitjes en de knoflook.
Voeg na een menu of 5 de paprika erbij en laat lekker mee pruttelen.
Na een minuut of 5 de gehakt erbij en los maken zodat het uit elkaar valt (rullen noemen ze dat hier).
Vuur wat hogen en dan de wortelen en bleekselderij erbij doen, weer lekker roeren.
Blaadjes laurier erbij, rozemarijn, tijm en oregano erbij doen en door roeren.
Tomatenpuree toevoegen en doorroeren.
Blik tomaat en bullion toevoegen en doorroeren.
en als laatste voed de champions toe even doorroeren en klaar.
Kaasmengsel:
Feta in een bakje voeg daar de kwark en en 150 gr van de geitenkaas aan toe en meng dit gelijkmatig.
Vullen van de glazen schaal:
1 - bedek de bodem van de schaal met de tomatensaus.
2 - verspreid wat klodders van het kaasmengsel (zie foto en zorg dat je minimaal de helf overhoud voor de laatste laag!)
3 - bedek met lasagnebladen.
Herhaal dit totdat je saus op is maar leg dan lasagne bladen als laatste maar verdeel de rest van het kaasmengsel en verdeel gelijkmatig.
Strooi de rest van de geitenkaas over het kaasmengsel.
Stooi wat paneermeel over de geraspte kaas.
Doe schaal in de oven: 30 min.
KPK
11 april 2018