Kippensoep
Over het recept
Kippensoep is een voedzame, rijke, hartige soep met malse kip en boordevol verse groenten en smakelijke kruiden. De bouillon krijgt extra diepte door knoflook, gember en een vleugje citroen. Serveer met udon noodles of vermicelli en breng op smaak met koriander en sambal naar wens.


Porties:
8
Regio:
Europa
Keuken:
Hollands
Werktijd:
15 minuten
Totale bereiding:
1 uur 30 minuten
Gang/gerecht:
-
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
-
Seizoen:
Winter
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
3 liter water in flinke pan
6 kippenbouillonblokjes of kippenbouillon uit fles naar smaak
5 kippenpoten schoongemaakt en ontdaan van overschot aan vet
2 wortels in reepjes
2 stengels bleekselderij in stukjes
1 grote prei in fijne halve ringetjes
4 rode puntpaprika's in reepjes
2 teentjes knoflook fijngesneden (werkt ontstekingsremmend)
2 cm verse gember geraspt (goed voor de weerstand)
sap van een halve citroen (voor extra vitamine c)
300 gram taugé
udon noodles in stukjes gebroken of vermecelli naar smaak
eventueel verse koriander gesneden naar smaak
eventueel sambal of chilipeper naar smaak
eventueel wat zout
Mis en Place
- Het schoonmaken van de kippenpoten.
- Het snijden en raspen van de verschillende groentes en andere ingrediënten.
- Citroen uitpersen.
Bereiding
Zet de pan met water op je kookplaat.
Voeg daar de kippenpoten toe en breng aan de kook en schep het schuim eraf.
Voeg de bouillonblokjes, de bleekselderijstukjes, de wortelreepjes en de geraspte gember toe.
Breng dit net tegen de kook aan en zet laag en laat dit 1 uur zachtjes trekken.
Haal de kippenpoten uit de pan en laat iets afkoelen.
Voeg de prei, knoflook, udon noodles of vermecelli, punt paprikareepjes en sap van halve citroen toe aan de bouillon en laat dit nog zo'n 5 minuten koken.
Verwijder in de tussentijd het vel en botten van de kippenpoten en trek het vlees in stukjes en voeg bij de soep.
Haal de pan van de warmtebron en voeg als laatste de taugé en verse koriander en sambal of chilipoeder toe (laatste 2 indien gewenst) en roer alles lekker door.
Proef en ervaar of er nog wat zout nodig is.
Eet smakelijk!
KPH
22 februari 2025