Kalfsspareribs uit de oven (en BBQ-saus)
Over het recept
Zeer smakelijke spareribs!
Porties:
4 personen
Regio:
-
Keuken:
-
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
lang zie recept
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
3 kg kalfsspareribs
- 1 el zout
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 el paprikapoeder
- 1 el komijnpoeder (djinten)
- 1 el uienpoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el sumac
- 1 tl pul biber(of meer als je van pittig houdt)
Voor de BBQ saus:
- 250 ml ketchup
- 30 ml worchestersauce
- 1 el scherpe mosterd
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el uienpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl pul biber (of meer als je van pittig houdt)
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 el bruine basterdsuiker
Mis en Place
Vermeng deze kruiden met elkaar en smeer de kalfsribben er aan beide zijden goed mee in.
Zet ze in een afgesloten bak een nacht (12 uur) in de koelkast.
Bereiding
Bereiding van de ribs:
Verwarm de heteluchtoven op tot 160 gr.
Pak de gemarineerde kalfsribben uit de koelkast en leg ze met holle kant naar beneden op een
ovenrooster. Dek af met aluminiumfolie. Vul een ovenbakplaat met een laag water van 1 cm en zet het rooster met vlees er op en plaats voor 2 uur middenin de oven.
Na 2 uur in de oven te hebben gegaard, de kalfsribben aan beide zijden insmeren met deze bbq-saus en zonder folie bovenin de oven nog een half uurtje laten bruinen.
Dit wordt smullen!
Bereiding BBQ saus:
Vermeng alle ingredienten met elkaar in een pannetje.
Breng aan de kook en laat onder af en toe roeren 30 minuten pruttelen.
KPJ
25 februari 2018