top of page

Egg curry

Over het recept

Nog zo'n heerlijk Indiaas gerecht!

Porties:

4 personen

Regio:

Azië

Keuken:

Indiaans

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

40 min

Gang/gerecht:

Bijgerecht

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 8 hard gekookte eieren
  • 1 el mosterd zaad
  • 2  uien
  • 400 gr blik tomaten
  • 2 el olie
  • 1 grote rode peper
  • 2 cm gember
  • 1 olifant teen knoflook of 3 tenen
  • 1 tl  garam masala​
  • 1 tl  chili poeder
  • 1 tl  katoembar
  • 1 tl  koenjit
  • 5 blaadjes curry leaves
  • 2 blaadjes djoeroek poeroet (citroenblad)

Mis en Place

Eiren koken (hard)

Gember en knoflook raspen.

Rode peper grof snipperen,

Eieren in tweeën snijden.

Bereiding

Pan met olie op hoog vuur en als het heet is mosterdzaad erin en snel de deksel erop! Het zaad zal gaan ploppen, temper het vuur een beetje!

Als het rustig is geworden ui en chili poeder toevoegen roeren en glazig bakken.

Dan de knoflook, gember, ketoembar, koenjit bakken/licht aanzetten op middelmatig vuur.

Even pruttelen en dan vuur hoog en de tomaten erbij.

Als het kookt zout toevoegen, djoeroek poeroet erbij.

Roeren en laten koken moet lobbig zijn, is het te dun inkoken, is het dik (kokend/heet) water erbij. Maar het moet ongeveer 5 min garen.

Curry leaves erbij mikken en de halve eieren onderdompelen in de massa.

Dan minimaal 10 min de smaak laten intrekken.

Gerecht is goed 1 dag van te voren te maken omdat de smaak dan goed intrekt, wel koud bewaren ivm de eieren!

KPK

2 februari 2018

bottom of page